Online boekhouden

Benut jij je financiële administratie al om je bedrijf te sturen? Krijg meer grip op je zaken.

Een goede financiële administratie is essentieel om als bedrijf te kunnen groeien. Wanneer jouw boekhouding op orde is, heb je goed zicht op de financiële situatie van jouw onderneming.

Met een goede boekhouding zie je bijvoorbeeld snel waar jouw bedrijf winst maakt en waar er eventuele bijsturing nodig is. Maar aan welke regels moet jouw financiële administratie voldoen? En hoe zorg ervoor dat je de juiste berekeningen maakt? Wij bieden je een steun in de rug op een aantal belangrijke onderwerpen rondom boekhouden.

Op deze themapagina lees je o.a. meer over:

  • Hoe je jouw fiscale winst berekent
  • De btw-tarieven in Nederland
  • Het maken van een winst- en verliesrekening
  • De startersaftrek voor zzp

Hoe maak ik een winst- en verliesrekening?

Welke soorten winst- en verliesrekeningen zijn er?

Met een winst-en-verliesrekening kun je jouw bedrijfsresultaat uitrekenen. Hoe maak je een winst- en verliesrekening en welke soorten zijn er?

Fiscale winst: wat is het en hoe bereken je het?

En wat is het verschil met commerciële winst?

Je fiscale winst bepaalt hoeveel belasting je moet betalen. Handig om te weten, maar wat is fiscale winst, wat is het verschil met commerciële winst en hoe doe je de fiscale winstberekening?

Btw verleggen en verleggingsregeling: zo werkt het

Wanneer je btw moet verleggen en hoe je het aanpakt

Btw verlegd: hoe werkt het precies en in welke situaties heb je te maken met btw verleggen? En hoe zit het met je btw-aangifte? Zo zit de verleggingsregeling in elkaar.

Btw-tarieven in Nederland: alle percentages en vrijstellingen

Het hoog btw-tarief, het laagtarief, het nultarief en de vrijstellingen

Zodra je goederen of diensten levert, ben je als ondernemer verplicht btw te berekenen. Nederland kent drie soorten btw-tarieven: het hoge btw-tarief, het lage en het nultarief. Maar welk tarief moet je voor een product of dienst berekenen?

Btw-aangifte doen: handleiding voor ondernemers

Btw-aangifte doen? Lees dan eerst deze uitleg en onze tips!

Wat en wanneer doe je btw-aangifte? Hoe doe je aangifte omzetbelasting? En met welke 9 tips moet je rekening houden? Zo zit het met de btw-aangifte voor ondernemers.

Een jaarrekening maken: zo pak je het aan!

In 5 stappen een jaarrekening maken

Bedrijven zoals bv's, nv's en coöperaties moeten elk jaar een jaarrekening bij de Kamer van Koophandel deponeren (inleveren). Wat is een jaarrekening precies en wat moet je in de jaarrekening zetten? In dit artikel lees je hoe je een jaarrekening kunt maken in 5 stappen.

Begroting maken: zo pak je het aan

Je financiële route bepalen

Een begroting maken hoeft niet moeilijk te zijn. Als je eenmaal weet wat een begroting is en wat de onderdelen ervan zijn, kun je direct aan de slag. Welke begrotingen zijn nuttig voor jouw bedrijf? Bepaal je financiële route met deze tips en voorbeelden.

Startersaftrek 2024 en 2025 voor zzp: voorwaarden en berekening

Verhoogde zelfstandigenaftrek voor startende ondernemers

De startersaftrek is een interessante fiscale aftrekpost voor ondernemers die net gestart zijn. In tegenstelling tot de zelfstandigenaftrek blijft het bedrag aan startersaftrek de komende jaren ongewijzigd. Op hoeveel fiscale aftrek heb je dan recht op in 2024 en 2025? Wat zijn de voorwaarden en hoe maak je er gebruik van?