Wettelijke verplichtingen op het gebied van milieu en energie
Wat zijn gangbare eisen die de overheid stelt?
Als ondernemer heb je een zorgplicht om de nadelige gevolgen van je activiteiten voor het milieu te voorkomen of te beperken. Vanuit de Wet Milieubeheer moet je het terugdringen van de milieubelasting in het algemeen meenemen in je bedrijfsvoering.
Verminder het energieverbruik van je computers
Zes tips om je laptops en desktops zuiniger te gebruiken
Vrijwel elk bedrijf werkt met ten minste één computer of laptop. Dit apparaat staat doorgaans de hele dag aan. Met deze zes tips kun je het stroomverbruik van je computer terugdringen.
Vijf simpele tips om energie te besparen
Elke ondernemer kan kiezen voor duurzame energie
Maatregelen om energie te besparen, zijn 'duur', ' niet effectief genoeg' of 'niet geschikt voor mijn bedrijf': de meest gehoorde excuses van ondernemers om niet te kiezen voor energiebesparing. Het is niet altijd duur!
Hoe kan ik energie besparen in de horeca?
'Gastvrij' energie besparen
Horeca-gasten hebben baat bij een goede sfeer en een prettig klimaat. Jouw zaak dus ook. Nu hoeft sfeervolle verlichting en een fijne temperatuur echt geen handen vol geld te kosten. Integendeel!
Zelf energie opwekken voor je bedrijf
Welke manieren zijn er?
Er zijn verschillende methodes om als ondernemer in je eigen energie te voorzien. De meest gebruikte manieren zijn zonne-energie, windenergie, biomassa en aardwarmte. Wat is voor jouw bedrijf interessant en wat levert het je op?
Welke brandstof kan ik het beste kiezen?
Soort brandstoffen en hun voor- en nadelen
Als je vroeger een nieuwe auto uitzocht, moest je kiezen of je een benzine- of een dieselmotor wilde hebben. Tegenwoordig is er veel meer keuze wat betreft aandrijfvormen en brandstoffen. De belangrijkste soorten op een rij, met de voor- en nadelen.