Flexibel personeel

Personeel

Vergroot je medewerkerstevredenheid: tips voor een goede werksfeer

Zo zorg je voor tevreden personeel

Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk aan je binden, zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. De focus leggen op een hoge medewerkerstevredenheid helpt daarbij en zorgt dat jouw medewerkers het beste uit zichzelf halen. Maar hoe creëer je een goede werksfeer en zorg je voor tevreden medewerkers?

22 november 2024 4 minuten

Werken met flexibel personeel in 2025: de belangrijkste trends en (wets)wijzigingen

7 ontwikkelingen waar jij van op de hoogte moet zijn

Wat verandert er op het gebied van werken met freelancers, uitzendkrachten en andere flexibele medewerkers? Je leest het in dit overzichtsartikel.

22 oktober 2024 5 minuten

Payrolling: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Verschillen tussen payroll, personeel in dienst en uitzendkrachten

Als je kiest voor payrolling, heb je wel personeel maar ben je juridisch gezien geen werkgever. In dit artikel lees je wat payrolling is, wat de verschillen zijn met uitzendkrachten en vast personeel en wanneer het interessant is.

18 oktober 2024 5 minuten

Personeel aannemen als eenmanszaak: hier moet je aan denken

Waar je rekening mee moet houden als je jouw eerste werknemer in dienst neemt

Als je voor het eerst personeel aanneemt vanuit je eenmanszaak, komt daar best wat bij kijken. Je wordt namelijk een werkgever. In dit artikel lees je wat je moet doen om aan de regels te voldoen die horen bij werkgeverschap.

10 oktober 2024 5 minuten

Waar moet je aan denken bij het regelen van tijdelijk personeel?

Zo maak je de keuze tussen een uitzendkracht of een zzp'er

De meeste ondernemers beginnen alleen, maar als je bedrijf groeit is het op een gegeven moment tijd voor ondersteuning. Wanneer neem je iemand in dienst en wanneer kies je voor tijdelijk personeel of een zzp'er?

07 oktober 2024 6 minuten

Schijnzelfstandigheid bij zzp’ers: wat is het en hoe voorkom je het?

Alles over de Wet DBA, schijnconstructies en handhaving van de Belastingdienst

Schijnzelfstandigheid komt steeds vaker in het nieuws, vooral omdat de overheid hier strenger op wil handhaven. Maar wat is schijnzelfstandigheid precies, wanneer is er sprake van en hoe voorkom je het? Een blik op schijnconstructies, de huidige wet- en regelgeving en wat er in 2025 verandert.

13 september 2024 4 minuten

Flexibele arbeidsrelaties: waar kies je voor?

Verschillende flexibele contracten uitgelegd plus voor- en nadelen

Een goede mix van vaste en flexibele arbeidskrachten is goed voor je onderneming. Je bedrijf is flexibel en kan inspelen op de hoeveelheid werkzaamheden. Voor medewerkers kan het ook aantrekkelijk zijn om flexibel beschikbaar te zijn. Maar welke flexibele arbeidsrelatie past nu bij jou? In dit artikel lees je over bekende flexibele arbeidsrelaties en de voor- en nadelen.

12 juni 2024 5 minuten

Een uitzendkracht inhuren? Dit moet je weten

Uitzendkracht: contract, salaris en communicatie

Uitzendbureaus kunnen een hartstikke handige uitkomst zijn als je tijdelijk personeel hebt. Ze nemen jou als ondernemer immers veel werk uit handen. Maar je kunt niet helemaal achterover leunen. Hier moet je op letten bij het inhuren van een uitzendkracht.

29 april 2024 3 minuten

Detacheren: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

De voor- en nadelen voor werkgevers

Detacheren is een van de mogelijkheden waarmee je tijdelijk extra personeel kunt inschakelen. Hiermee ‘leen’ je personeel van een detacheringsbedrijf. In dit artikel vind je de betekenis van detacheren, om welke redenen ondernemers kiezen voor detachering, wat de voor- en nadelen zijn en waar je aan moet denken qua kosten.

22 januari 2024 4 minuten

Uitzendkracht in dienst nemen? Let op deze valkuilen

Houd rekening met regels over ketenbepaling, boetebeding, proeftijd en transitievergoeding

Je hebt een uitzendkracht voor je aan het werk. De samenwerking gaat zo goed dat je hem of haar graag in dienst wilt nemen. Waar moet je allemaal op letten als je dat wilt doen? Let hierop als je een uitzendkracht in dienst neemt en gebruik onze handige checklist.

12 september 2023 3 minuten

De Wab en oproepkrachten: wat moet je weten?

De gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans

De arbeidsmarkt is sinds januari 2020 een stuk gunstiger geworden voor de Nederlandse oproepkracht. De WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans, zorgt ervoor dat oproepkrachten veel meer zekerheid hebben. Wat is er precies veranderd?

06 juli 2020 2 minuten

Regels voor gebruik oproepkrachten

Waar moet je rekening mee houden?

Oproepkrachten zijn flexibele werknemers, maar ze hebben wel recht op het maken van uren. Ze zijn minder flexibel dan vaak gedacht wordt door werkgevers. Werkgevers moeten goed letten op de regels voor het gebruik van oproepkrachten.

10 februari 2020 2 minuten

Mag je personeel verplichten mee te verhuizen?

Column Arnoud van Dalen | Regels rond verhuizing personeel

Ik kreeg laatst een telefoontje van de heer Jansen. Hij heeft een bedrijf met vestigingen in Amsterdam en Utrecht maar wil de vestiging in Utrecht sluiten. Mevrouw Pieterse, het enige personeelslid in Utrecht, moet dan gaan werken in Amsterdam en dus elke dag reizen. Mag dat zomaar?

06 februari 2020 2 minuten

Een ontbindende voorwaarde in een arbeidsovereenkomst: mag dat?

Column Maarten Menger | Werknemer ontslaan na niet halen cursus?

Als een nieuwe werknemer niet aan alle eisen voldoet, kan scholing worden aangeboden. Kan het dienstverband per direct eindigen als het examen van die opleiding niet wordt gehaald?

30 november 2018 2 minuten

5 verschillen tussen uitzenden en detacheren

Wat past jouw bedrijf: een uitzendkracht of detacheerder?

Heb je tijdelijk personeel nodig dat je niet zelf in dienst wilt nemen? Dan kun je denken aan uitzenden of detacheren. Met deze vijf verschillen kun je beslissen wat de beste keuze is voor jouw bedrijf.

09 mei 2016 3 minuten

Wat kan een stagiaire voor mijn bedrijf betekenen?

Welke mogelijkheden biedt een stagiaire

Een stagiair is een goedkope manier om tijdelijk aan personeel te komen. Welke werkzaamheden kan een stagiair uitvoeren en op welke manier kun je hem het beste begeleiden? Ook belangrijk: hoeveel kost het je?

23 december 2015 2 minuten

Welke werknemers vallen onder de Participatiewet?

‘Werknemers met een arbeidsbeperking’, wie zijn dat?

In het sociaal akkoord hebben het kabinet en sociale partners (werkgevers en werknemers) afgesproken extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Tussen nu en 2026 moeten er 100.000 extra banen bijkomen. Om wat voor werknemers gaat het nu precies?

14 augustus 2015 5 minuten

Wat kost het om een (mbo) leerbedrijf te worden?

Kom ik in aanmerking voor afdrachtvermindering?

In een leerbedrijf maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen wordt verwacht. Dit brengt veel voordelen met zich mee, zoals afdrachtvermindering. Echter, het kóst je ook geld.

06 augustus 2012 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 28 totaal, er zijn meerdere pagina's